Welke voordelen heb je door zakelijk een auto te leasen?

Als je opzoek bent naar een bedrijfsauto dan wil je natuurlijk wel dat die je van A naar B kan brengen. Het minst belangrijke is dat de auto ook bij je bedrijfsactiviteiten zal passen. Wil je een kleine nieuwe auto, waarmee je klanten kunt bezoeken of wil je een grote gebruikte bedrijfsauto, waarbij je veel ruimte hebt? Het is belangrijk dat je dit goed weet voordat je een bedrijfsauto wilt leasen.

Wat is de beste keuze een bedrijfsauto leasen of kopen?

Als je een bedrijfsauto zoekt voor je onderneming dan kom je voor een belangrijke keuze te staan. Ga je een bedrijfsauto leasen of kopen? Het leasen van een bedrijfsauto heeft een aantal voordelen namelijk:

  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag
  • Geen grote investeringen

Je kunt in iedere auto rijden die je wilt zonder dat je te veel financiële kosten hoeft uit te geven. Je kunt een auto leasen voor zowel een nieuwe als een tweedehands bedrijfsauto. Met een bedrijfsauto kopen zul je meer financiële kosten krijgen. Een bedrijfsauto leasen is dus de beste keuze.

Bedrijfsauto financial lease leasen

Als je een startende zzp’er bent dan wil je natuurlijk een bedrijfsauto en ga je daar naar opzoek. Je wilt dan zo voordelig mogelijk bedrijfsauto’s zakelijk kunnen leasen. Dan kun je het beste voor een financial lease gaan. Financial lease betaal je per maand een vaste en lage prijs voor de gedurende periode die je samen bepaald. Zodra de looptijd voorbij is ben jij de eigenaar van de bedrijfsauto. Hebt dan ook recht op een aantal dingen zoals investeringsaftrek, afschrijving, renteaftrek en je hebt btw-voordelen.

Het leasen van een gebruikte auto

Als ondernemer is het ideaal om een bedrijfsauto te nemen. Maar toch is het soms best lastig om te bepalen welke auto nu het beste bij je past. Je zult soms een dilemma ervaren of je voor een nieuwe bedrijfsauto of een gebruikte auto gaat. Veel ondernemers kiezen voor een gebruikte bedrijfsauto. Dit komt omdat zo een auto een grote afschrijving al heeft gehad en hierdoor zal de leaseprijs dus ook lager zijn dan bij het aanschaffen van een nieuwe bedrijfsauto.

Het leasen van een nieuwe auto

Je kunt natuurlijk gaan voor een nieuwe bedrijfsauto. Maar dan zul je ook rekening moeten houden met een hogere leaseprijs als bij een gebruikte auto.

Author: admin

Share This Post On