Welk buitenspeelgoed was populair in 2015?

Buitenspeelgoed voor kinderen
Buitenspeelgoed is er in vele soorten en maten, van rechthoekige trampolines tot houten schommels maar welk speelgoed is er nu behalve leuk, ook nog eens pedagogisch verantwoord, en niet te vergeten welk buitenspeelgoed heeft een redelijke prijs/kwaliteit verhouding?
De twee populairste soorten buitenspeelgoed per leeftijdscategorie zetten we op een rij;

 

Buitenspeelgoed voor baby’s (tot 2 jaar)
– Bilibo! Dit speelgoed heeft al meerdere prijzen gewonnen! Het zijn vormpjes waar kinderen van alles mee kunnen maken. Geen batterijen en geen spelregels! De bedoeling is dat de fantasie van het kind wordt geprikkeld, en de motorische vaardigheden worden gestimuleerd.
– Driewielers met meerdere functies, de zogenaamde 3 in 1 voertuigen: kinderwagen, driewieler met stang en gewone driewieler. Dit jaar stond de Smoby Baby Driver Confort Sport- driewieler hoog op de hitlijsten. Voor de stoerdere kids is er natuurlijk ook nog de trike!

 

Buitenspeelgoed voor peuters (tot 6 jaar)
– Niet meer weg te denken is het Magische Zand (of Super Sand). Speelzand wat een zachte structuur heeft en niet uitdroogt, het is anti bacterieel en gemakkelijk op te ruimen (en her te gebruiken).
– Hij is er weer, de Skippybal. De rage is helemaal terug, ze zijn er tegenwoordig in meerdere maten en ook in dierenvormen.

Buitenspeelgoed voor kinderen van 6 tot 12 (en ouder)
– De hit van de afgelopen jaren, het Oxboard! Een 100% elektrisch skateboard, je stuurt met je voeten en je kan voor en achteruit rijden. Het Oxboard kan niet harder dan tien km. per uur.
– De aluminium step. Nog steeds een veel verkocht product voor de wat oudere kinderen (en zelfs volwassenen). De step is gemaakt van aluminium en daardoor licht in gewicht, door het inklap-mechanisme makkelijk mee te nemen.

Uiteraard is er veel meer buitenspeelgoed te vinden, van opblaas speelgoed tot zwembaden, van oud-Hollandse spellen, tot reuze badminton, het zijn slechts een aantal voorbeelden. Het bovenstaande buitenspeelgoed draagt bij aan verschillende punten die belangrijk zijn voor kinderen: motoriek, de ontwikkeling van samenspel, fantasie en het verkennen van hun eigen kunnen, oftewel zelfredzaamheid.

Author: admin

Share This Post On