Wel of geen wervingsbureau inschakelen?

Het wordt steeds moeilijker om vacatures te vervullen. Daarom vragen veel ondernemers zich af: moet ik wel of geen wervingsbureau inschakelen? Natuurlijk hangt dat van jouw omstandigheden af. Maar algemene tips kunnen we jou wel geven. Ontdek hieronder de voor- en nadelen van wervingsbureaus en bedenk wat voor jou het zwaarst weegt.

De voordelen van het gebruik van een wervingsbureau

Er zijn veel goede redenen om een wervingsbureau in te schakelen bij het zoeken naar een nieuwe werknemer. Ze kunnen helpen om:

  1. Kandidaten te vinden die aan jouw specifieke eisen voldoen
  2. Deskundig advies en begeleiding geven over de laatste arbeidswetgeving
  3. Helpen met salarisonderhandelingen en het opstellen van contracten

Specialistisch netwerk

Een wervingsbureau beschikt over een gespecialiseerd netwerk van kandidaten waartoe het snel en gemakkelijk toegang heeft. Dit betekent dat jij sneller de juiste kandidaat vindt voor jouw vacatures.

Toegang tot passieve kandidaten

Rekruteringsbureaus hebben ook toegang tot de zogenaamde “passieve” kandidatenmarkt. Dit zijn personen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor de juiste kans. Dit kan een geweldige pool van talent zijn om aan te boren als je moeite hebt om via andere kanalen geschikte kandidaten te vinden.

Ondersteuning tijdens het hele proces

Een goed wervingsbureau biedt ondersteuning tijdens het hele wervingsproces, van het schrijven van personeelsadvertenties en het screenen van cv’s tot het voeren van sollicitatiegesprekken en het onderhandelen over salarissen in jouw naam. Dit kan veel druk van je als werkgever wegnemen, zodat jij je kunt concentreren op het runnen van jouw bedrijf.

Wervingsbureau inschakelen: de nadelen

Ondanks de vele voordelen van het gebruik van een wervingsbureau, zijn er ook enkele potentiële nadelen waarmee rekening moet worden gehouden, zoals:

  1. De kosten – wervingsbureaus kunnen duur zijn en je krijgt niet altijd waar voor je geld.
  2. De tijd die het kost – het kan langer duren om een baan te vinden via een wervingsbureau dan wanneer je zelf op zoek zou gaan.

Tijdrovende klus

Een van de belangrijkste nadelen van het inschakelen van een wervingsbureau is dat het een tijdrovende zoektocht naar een baan kan zijn. Dat komt omdat je met verschillende bureaus moet afspreken, je CV moet opsturen en interviews moet bijwonen.

 

Als je op zoek bent naar een specifieke functie, kan het moeilijk zijn om het juiste bureau te vinden om te benaderen. Het kan ook zijn dat je moet wachten tot het bureau geschikte vacatures heeft gevonden.

Onze conclusie

De beslissing om een wervingsbureau in te schakelen hangt af van jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Hopelijk kun je op basis van dit artikel wel een knoop doorhakken!

Author: admin

Share This Post On