Wat is een dassentunnel?

Een dassentunnel is een faunavoorziening voor dassen. Mensen hebben verkeersinzicht en snappen dat je niet snel voor een vrachtwagen moet oversteken. Helaas hebben dassen dat niet en worden ze vaak aangereden, dit heeft meestal de dood tot gevolg.

Gelukkig steken dassen het meestal op dezelfde plek over, dit komt omdat ze altijd bescherming zoeken van ene heg of bosrand. Als dit ineens ophoud en overgaat in bijvoorbeeld een weiland zullen ze oversteken. Dit kan je ook simuleren door bijvoorbeeld dassengaas te plaatsen, zo heb je altijd de zekerheid dat ze op dezelfde plek oversteken.

Een dassentunnel is eigenlijk een grote betonnen buis onder de weg door. Deze tunnel begint waar de heg stopt, dus uit natuurlijke overwegingen zal de das gebruik gaan maken van de tunnel. Hierdoor kunnen de dassen dus veilig oversteken.

Als je in aanrijding komt met wild zoals een das dan ben je verplicht een dierenambulance te bellen. Dit heeft twee redenen, de eerste is om het gewonde dier te helpen en zo niet het kadaver af te voeren. De tweede reden is, als er vaker melding gemaakt van aangereden wild dan gaat het hoogstwaarschijnlijk over een gevaarlijke plek. Hier kunnen dus maatregelen worden genomen en faunavoorzieningen worden gemaakt.

das

Author: admin

Share This Post On