Voordelen slimme thermostaten

Sinds de uitvinding van thermostaten in 1883 zijn er de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Tegenwoordig zijn er geen oude spoel en kwikschakerlaars op de markt maar worden er nieuwe smart thermostaten aangeboden. Deze nieuwe technologie voor koeling en verwarming van je huis of kantoor, is efficiënt, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken.

 

Hoe werkt een slimme thermostaat

Er zijn twee soorten technologieën in slimme thermostaten.

Geo-locatie: Is een technologie die de locatie van je mobiele telefoon gebruikt om de tempratuur automatisch te verhogen of verlagen. Wanneer jouw telefoon namelijk uit een specifieke ruimte gaat, bijvoorbeeld de woonkamer, dan word de kamer in tempratuur verlaagd. Daarnaast kun je ook vanaf afstand instellen dat jouw huis binnen een bepaalde tijdsduur wordt verwarmd en kun je per ruimte specifieke tempraturen instellen.

Dit systeem observeert ook jou gedrag voor meerdere weken en past zich daarna automatisch aan naar de gewenste tempratuur, wanneer er mogelijk een activiteit in een bepaalde ruimte zou plaatsvinden.

Woningen met airconditioning en een oven is geen goede combinatie voor een slimme thermostaat. Dit mede omdat de slimme thermostaat geen goede inschattingen in onverwachte warmte of kou kan maken. Hierdoor is hij minder efficiënt en bestaat de kans dat hij juist meer kosten genereerd.

Stel het in en vergeet het

Met een slimme thermostaat kunt je zonder veel energie energiebewust zijn. Stel de dagen, tijden en temperaturen in en vergeet het dan. Zodra je het apparaat hebt geprogrammeerd voor jouw specifieke behoeften, laat je de slimme thermostaat het werk doen.

Plezier voor techneuten

Als je plezier hebt met alle technologie en veel plezier hebt met het spelen met knoppen en programma’s, dan is een slimme thermostaat iets voor jou. Stel de diepgaande gegevens in en bekijk hoeveel energie je dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks verbruikt en bezuinigd.

Bewaak en bedien de temperatuur op afstand vanaf jouw mobiele telefoon of computer met een internetverbinding. De duurdere slimme thermostaten worden geleverd met een app voor de smartphone, iPhone, iPad, Android en computer.

Bespaart energie

Als je een slimme thermostaat op een effectieve manier programmeert kun je veel energie besparen. Energie besparen betekend dat je CO2 uitstoot vermindert waardoor je ook weer milieu vriendelijk bezig bent. De efficiëntie zit hem in het minimaliseren van temperatuurschommelingen door dichter bij de gewenste temperatuur aan of uit te schakelen dan handmatige thermostaten.

Informeert je over onderhoudsbeurten

Een slimme thermostaat waarschuwt je wanneer het tijd is om het filter in jouw airconditioner en oven te vervangen. Ontdek wanneer de laatste onderhoudscontrole is uitgevoerd, met één druk op de knop. Je kunt ervoor kiezen om een sms of een e-mail te ontvangen met de analyse. En je kunt ook nog de thermostaat laten alarmeren wanneer er een foutmelding voorkomt.

Verlaag je energierekening

Zodra alle relevante instellingen zijn ingesteld, kun je op jaarbasis aanzienlijk veel energiekosten besparen. Een goede reden om een slimme thermostaat bij een nieuwe cv-ketel te installeren.

 

Author: admin

Share This Post On