Tips voor veilig online verkopen

Je hebt pas geleden weer een grote schoonmaak gehouden in je huis en waarschijnlijk ook een hoop spullen weggedaan. Sommige spullen waren echter te duur of zijn nog te mooi om in de kliko te gooien. Een oplossing hiervoor is deze spullen online verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit veilig gebeurt?

Ben erg alert

Als je je spullen online te koop aanbiedt, zijn er wat dingen waar je echt op moet letten. Je wil natuurlijk wel dat het veilig gebeurt. Natuurlijk moet je niet iedereen wantrouwen, maar op internet weet je nooit met wie je precies te maken hebt en wie je kunt vertrouwen. Voor hetzelfde geldt heb je te maken met een oplichter of iemand met verkeerde intenties. Let er dus goed op met wie je in zee gaat. De eerste tip is dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat dit dan vaak ook het geval is. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een veel hoger bedrag biedt dan de vraagprijs. Wees in dit soort gevallen alert. Waarom zou deze persoon niet gewoon de vraagprijs bieden als er geen concurrentie is? Kijk ook altijd uit met kopers in het buitenland. Verzend je product bijvoorbeeld nooit voordat de betaling binnen is.

Wees eerlijk

Een andere tip is dat je altijd duidelijk informeert over je product. Ben dus ook eerlijk over eventuele tekortkomingen. Plaats duidelijke foto’s en laat geen informatie weg. Je kan dit misschien willen doen om te voorkomen dat mensen niet afhaken, maar uiteindelijk komt het toch wel uit. Je kan dus maar beter gelijk eerlijk zijn. Op veel verkoopsites kunnen mensen ook een review over jou als verkoper achterlaten. Voorkom dus slechte reviews en ben altijd eerlijk over je producten. Vraag ook een prijs die overeenkomt met de kwaliteit.

 

Veilig afspreken

Als je het product zelf aflevert of als je ergens afspreekt met de koper, zorg er dan altijd voor dat dit veilig gebeurt. Spreek bijvoorbeeld af op een neutrale plek of buiten, in plaats van bij iemand thuis. Spreek van tevoren duidelijk de prijs af om misverstanden hierover te voorkomen. Verstuur je je product naar de koper, zorg dan voor een veilige betaling en een veilige verzending van je pakket. Doe dit bijvoorbeeld via pakkettenversturen.nl. Bewaar voor de zekerheid altijd de informatie van de koper en het verzendbewijs.

Author: admin

Share This Post On