Kom erachter of je beter voor een MVK of HVK opleiding kunt kiezen

Ben je van plan om bij een bedrijf te gaan werken als veiligheidskundige? Dan is het goed om te weten dat je de opleiding die je hiervoor nodig hebt al in een half jaar kunt afronden. Hierdoor kun je nog veel sneller aan het werk en begin je ook vlot met geld verdienen, in plaats van elke keer maar naar school gaan. Wanneer je voor het vak van veiligheidskundige leert, kun je twee type opleidingen volgen. Je kunt kiezen voor de MVK opleiding als je een mbo-niveau hebt en voor de HVK opleiding als je een hbo- of wo niveau hebt. Op deze pagina kom je achter de verschillen tussen beide opleidingen. Wanneer je de MVK opleiding behaalt, kun je er ook voor kiezen om door te leren met de HVK opleiding.

Dit is waar een MVK opleiding voor staat en wat je er precies mee kunt

Wil je zo snel mogelijk aan de slag en zoek je naar een opleiding die je binnen een half jaar kunt afronden? Dan is de MVK opleiding misschien wel iets voor je. MVK staat voor Middelbare Veiligheidskunde. De opleiding inclusief een scriptie, het examen en een diploma-uitreiking heb je dan al snel afgerond in 6 maanden tijd. Hierdoor kun je snel bij een werkgever aan de slag en beginnen met geld verdienen. De lessen die je voor deze opleiding moet volgen, vinden 1 keer per week plaats. Dit betekent dat je de lessen al binnen 4 maanden afgerond kunt hebben. Deze opleiding is geschikt voor personen die mbo-niveau hebben.
Als veiligheidskundige kun je eigenlijk bij elk type bedrijf in Nederland aan de slag. Er zijn overal veiligheidskundigen nodig, dus je kunt bijvoorbeeld voor de overheid, in een fabriek, ergens op kantoor of in de elektrotechnische installatiewereld aan de slag. Het gaat er vooral om dat je gevaren op de werkvloer kan herkennen, je risico’s goed kunt inschatten en je ervoor zorgt dat personeel op een veilige manier kan werken.

Wat kun je van een HVK opleiding verwachten?

De HVK opleiding staat voor Hogere Veiligheidskunde en is een opleiding gericht op personen met een hbo- of wo denkniveau. Wanneer je een HVK opleiding afrond, mag je teams aansturen die alles te maken hebben met het verzorgen van een veilige manier van werken op de werkvloer. Je houdt je ook veel bezig met veranderende wet- en regelgeving, dus dit is een meer theoretische opleiding.

Author: admin

Share This Post On