Je kantoor zo productief mogelijk inrichten

Het afgelopen jaar moesten veel mensen een stuk zelfstandiger werken dan voorheen. Nu we allemaal meer bij huis zaten en alleen online met onze collega’s konden communiceren, moeten we dus ook steeds meer zelf bepalen. Iets wat daarbij ontzettend belangrijk is, is dat we ervoor zorgen dat onze eigen werkplek zo productief mogelijk wordt ingericht. Om ervoor te zorgen hebben we deze onderstaande tips op een rij staan.

Houd alles schoon en leeg

Helemaal wanneer we bij huis werken, maar vaak ook op kantoor, kunnen we er nog wel eens een rommeltje van maken. We zijn druk aan het werk en hebben er verschillende zaken bij nodig. Eten even een boterham achter ons bureau en drinken een kop koffie. Voor we het weten hebben we er een rommeltje van gemaakt. Voor je productiviteit is het ontzettend belangrijk dat we het bij huis juist schoon houden en alles leeg houden. Dat geeft namelijk veel meer rust in je hoofd, waardoor je geconcentreerder, overzichtelijker en productiever kunt werken.

Maak gebruik van focus apps en andere apps

Daarnaast kun je ook gebruik maken van verschillende apps om je productiviteit te verbeteren. Zo zijn er verschillende apps die zorgen voor extra focus. Deze kunnen bijvoorbeeld bepaalde timers hebben die je vertellen om bijvoorbeeld een half uur te focussen op een specifieke taak en je daarna 5 of 10 minuten pauze krijgt, om daarna weer een half uur verder te werken aan de volgende taak. Voor deze apps kun je ook een aparte ipad standaard kopen, zodat je deze naast je kunt zetten om je werk te timen en te coördineren.

Andere spullen die je nodig hebt voor je kantoor

Bedenk goed welke spullen je allemaal nodig hebt voor je kantoor. Misschien maakte je op kantoor wel altijd gebruik van een whiteboard. In dat geval kan het ook handig zijn om bij huis een whiteboard aan te schaffen. Wanneer je beperkte ruimte in je woning hebt, dan heb je hier de mogelijkheid om een whiteboard van glas op maat te laten maken, zodat het precies past voor jouw woning. Bovendien zijn er ook verschillende voordelen aan het hebben van een whiteboard van glas.

Heel handig is het hebben van bureau dienbladen je op elkaar kunt stapelen. Dit is handig om allerlei kleine spullen in te bewaren, zoals notitieboekjes, pennen en andere spullen die je nodig hebt, maar ze niet rond hoeft te laten slingeren op je bureau. Wil je daarnaast nog meer handige tips en inspiratie voor jouw thuiswerkplek? Dan raden we het aan om dit interessante artikel te lezen met meer inspiratie voor jouw thuiswerkplek.

Author: admin

Share This Post On