Innovatie van nu: infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een innovatief alternatief voor verwarming en is in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen erg kosteneffectief. Traditionele verwarmingssystemen, zoals standaard gas- en elektrische radiatoren, verwarmen de lucht in een kamer. Voordat de bewoners zich warm beginnen te voelen, moet het hele gedeelte van de kamer worden verwarmd. Dit kan problematisch zijn wanneer een deur wordt geopend, omdat een deel van de warme lucht de kamer verlaat. Afgezien van dit, verbruiken traditionele verwarmingssystemen veel energie en enorme hoeveelheid geld bij het opwarmen van een hele kamer. De warme lucht stijgt ook op en verzamelt zich daardoor bij het plafond. Niet heel effectief dus!

Aan de andere kant zenden infraroodverwarmingssystemen warmte uit met behulp van warmtestraling en voorkomen ze warmteverlies door ventilatie. Deze infraroodstralen stuiteren rond objecten in de kamer en worden opgenomen door muren en meubels, waardoor hun temperatuur op moleculair niveau wordt beïnvloed. Dit blijkt 50% energiezuiniger te zijn dan het gebruikelijke verwarmingssysteem.

Hoe werkt het?

Terwijl traditionele ketel- en radiatorsystemen de lucht om hen heen verwarmen, verwarmen infraroodverwarmers de items in uw ruimte, zoals uw huid, vloeren en het meubilair. De warmte die een infraroodverwarming biedt, is afkomstig van infrarood licht dat buiten het spectrum valt waardoor het onzichtbaar wordt. Infraroodstralers maken gebruik van dit onzichtbare warmtelampje om binnen- of buitenruimtes te verwarmen. Bovendien warm je snel op met snel werkende warmtestralen die de kou verdrijven. Infrarood is de meest effectieve manier om ruimtes te verwarmen. Aangezien infraroodverwarmingstoestellen geen ventilator gebruiken, werken ze bovendien geruisloos, wat goed is voor geluidsgevoelige omgevingen zoals slaapkamers en studie kamers.

Is het veilig?

Het gebruik van infraroodstralers in huizen blijft groeien en nieuwe veiligheidsvoorzieningen maken ook vele modellen veilig om te gebruiken in huizen met kinderen of huisdieren.

Zijn er gezondheidsvoordelen?

Omdat infraroodstralers bij hun verwarmingsmethode geen luchtstroming creëren, wordt de stofcirculatie in de kamer geminimaliseerd, wat mensen met gezondheidsaandoeningen zoals astma of bronchiale aandoeningen ten goede komt. Bovendien verlaagt infrarood verwarming de vochtigheid of het zuurstofgehalte in de kamer niet.

Is het kostenbesparend?

Infraroodstralers hebben zeer weinig onderhoud nodig in vergelijking met gasverwarmers. Ook zijn er geen luchtfilters om te vervangen, smering vereist en motor om te verslijten. Daarnaast bespaar je ook op de energierekening. Een zeer goede innovatie dus!

Author: admin

Share This Post On