Houtboor en Metaalboor

Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt worden in bijvoorbeeld de meubelbouw, deze materialen moeten klaar zijn voor dat het naar de klanten toe gaat. Dit gebeurd door het te schuren of te zagen, maar ook door gaten te boren.

Natuurlijk zijn hier veel verschillende soorten boren voor, je hebt bijvoorbeeld een Spiraalboor en een slangenboor. De soorten die je gebruikt moeten goed bruikbaar zijn op het materiaal dat je wilt bewerken.

Als je metaal wilt bewerken moet je een boor hebben met een punt tussen de 118⁰ en de 135⁰. Dit zorgt er voor dat de boor goed en soepel door het metaal kan boren. Goede metaalboren zijn gemaakt van High Speed Steel.

Bij het boren van hout is een boor genodigd met een gecentreerde punt, dit zit er zo dat de boor niet weg glijdt bij het bewerken van het hout. Een goede houtboor zorgt er voor dat het hout niet inbrand bij het boren.

Bij het boren van kunststof kan gewoon een metaalboor worden gebruikt. Zolang er niet te hard op word gedrukt en er geboord wordt met een laag toerental.

Het bewerken van materialen hebben dus verschillende boren nodig, als u dit niet gebruikt kan het zijn dat de kwaliteit van het product dat u maakt omlaag gaat.

 

 

 

Author: admin

Share This Post On