Hoe zet ik video content in om mijn bedrijf op de kaart te zetten?

Video marketing wordt tegenwoordig steeds vaker als succesvol marketingmiddel beschouwd. Het is niet gek dat video vaker wordt ingezet. Dit is bewezen effectief om de aandacht van de klant te trekken en een boodschap beter over te brengen. Ze zeggen niet voor niets: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Je kunt jouw boodschap veel beter overbrengen met een informatieve of ludieke video, dan met een grote lap tekst.

 

Merk jij dus dat je de doelgroep nog niet altijd even effectief kunt bereiken? En heb je het gevoel dat je een hoop potentiële klanten misloopt? Dan kan het inzetten van video content met behulp van sommedia.nl zeker helpen. Maar waar moet je precies aan denken? In dit artikel geven we enkele tips.

Weet wie jouw doelgroep is

Allereerst is het belangrijk om jouw doelgroep in kaart te brengen. Hoe ziet deze doelgroep er precies uit? Wie probeer je te bereiken? Op welke kanalen zijn zij actief en in welke fase bevinden zij zich? Zijn jouw producten bijvoorbeeld nog compleet onbekend voor ze? Zijn het klanten die al eerder in contact zijn geweest met je bedrijf? Of wil je filmpjes maken voor klanten die al bij jouw bedrijf zijn en wellicht nieuwe mensen kunnen aandragen?

 

Als je weet waar jouw doelgroep zich bevindt, is video content creëren ook een stuk eenvoudiger. Een TikTok filmpje ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan wanneer je een commercial voor jouw website in elkaar zet.

Meerdere video’s maken

Wees je er ook van bewust dat een enkele video maken tegenwoordig niet meer voldoende is. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Het is niet meer revolutionair als je een video op je homepage plaatst. Dit doen al heel veel andere bedrijven. Om echt te tonen dat je het meent, zal je meerdere video’s moeten inzetten. Voor een goed SEO resultaat zou je dit eigenlijk op iedere landingspagina moeten doen.

Overweeg je om video’s te gebruiken op social media? Dan kun je dit zelfs op periodieke basis gaan doen. Probeer bijvoorbeeld wekelijks een informatieve of ludieke video te plaatsen.

Overweeg livestreamen

Iets wat ook steeds meer bedrijven doen is ‘live gaan’ via social media. Hierbij open je een livestream om zo in direct contact te komen met de klant. De interactie draagt bij aan betere naambekendheid en bereik. Bovendien wordt een livevideo erg gewaardeerd door social media. Zodra jij een livestream opent, zal dit direct in de tijdlijn bij je volgers omhoog komen. Hierdoor bereik je heel veel mensen. Probeer tijdens de livestream meerdere vragen te beantwoorden en geef eventueel een kijkje achter de schermen.

 

Zorg er wel voor dat je met een reden live gaat. Dat je weet welke informatie er sowieso gedeeld gaat worden. Misschien breng je binnenkort wel een geheel nieuwe lijn op de markt. Dan wil je klanten de mogelijkheid geven om vragen te stellen en zelf ook wat dingen laten zien. Dit is een goede manier om dit nieuws snel de wereld in te brengen.

Author: admin

Share This Post On