Hoe plinten aanbrengen?

Als je in je woonkamer een mooi parket hebt liggen wil je de afwerking natuurlijk ook strak in orde hebben. Dit kan je doen door middel van langs de randen plinten te bevestigen. Voordat je dit doet adviseren wij en een keuze te maken tussen grenen plinten of mdf plinten.

MDF staat voor Medium Fibreboard. Dit is een materiaal wat bestaat uit vezels die tot een plaat zijn geperst. Dit wordt onder hoge druk gedaan met een epoxyhars er tussen, op deze manier zitten alle vezels stevig aan elkaar. Het grote voordeel van MDF is dat het niet splintert en ook erg slijtvast is. MDF heeft van zichzelf een bruinige kleur, dus veelal wordt het nog geschilderd in een kleur na wens.

Als je MDF wil schilderen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat je het MDF volledig stofvrij maakt en alle gaten en/of naden opvult. Dit opvullen kan je met plamur of een ander vulmiddel doen.

Schuur de plaat vervolgens helemaal, zodat je geen scherp randjes of hoeken meer hebt. Daarna moet je het MDF vet en nogmaals stofvrij maken. Dit doe je door een schone een pluis vrije doek te pakken en het MDF af te nemen met ammoniak. Hierna kan je het MDF schilderen in een kleur na wens!

plint_gladdeplint_l_2

Author: admin

Share This Post On