Hoe kan ik mijn woonkamer efficiënt inrichten?

Je hoeft er geen binnenhuisarchitect bij te halen om je woonkamer efficiënt in te richten. In dit artikel geven we je hier graag een aantal tips voor. Veel plezier bij het lezen én inrichten van je woonkamer.

Ga voor verrijdbare meubels

Houd je van afwisseling en ben jij het type dat de inrichting zo af en toe graag eens omgooit? Dan is het erg handig als je de meubels zonder al te veel gedoe kunt verplaatsen. Denk aan je salontafel of een kast. Je kunt daar handige PU wieltjes onder (laten) zetten. Je kunt PU wielen kopen bij WielenOutlet, zij hebben een zeer ruim en afwisselend aanbod aan wielen.

Kleine ruimte, groots effect

Zeker als je woonkamer niet al te groot qua oppervlakte is, is het verstandig om deze zo ruimtelijk mogelijk te laten ogen en in te richten.

Door de muren en vloeren zoveel mogelijk een zelfde rustige, lichte kleur te geven, creëer je al behoorlijk wat rust en een goede basis. Heb jij het geluk over een ruime woonkamer te beschikken? Dan kun je met een gerust hart een accent (felle) kleur op een van de wanden aanbrengen.

Kies zoveel mogelijk voor verticale lijnen, die laten je woonkamer hoger en groter lijken. Hang gordijnen van plafond tot de vloer op, dat versterkt dit effect.

Maak keuzes

Houd het rustig en zet slechts één, hooguit twee echte eyecatchers in je woonkamer. Berg andere eyecatchers gewoon even op en wissel ze desnoods af en toe af. Een eyecatcher kan de aandacht van een kleine ruimte afleiden.

Uit het zicht

Met klapdeuren kun je meer rust in je woonkamer aanbrengen, bijvoorbeeld als daar een kleine keuken in is geplaatst. Wil je even niet tegen de keuken (of iets anders wat de aandacht trekt) aankijken, plaats dan klapdeuren.

Multifunctioneel

Wil je af en toe achter je laptop zitten? Met een klaptafeltje (of klein kastje met klaptafeltje) kun je werken wanneer jij dat wilt en tover je in een handomdraai je werkplek tevoorschijn.

 

Roomdividers zijn weer heel fijn wanneer je een grotere ruimte in tweeën wilt delen. Een roomdivider biedt tevens plaats aan je boeken of verzamelingen.

Author: admin

Share This Post On