Hoe bescherm je jouw bedrijfspand?

Hoe vervelend het ook is. Maar als ondernemer die eigenaar is van een pand kun je te maken krijgen met inbraak en vernielingen. Helaas is dat nooit volledig te voorkomen maar hoe kun je het risico en de schade tot een minimum beperken?

Verlichting

Inbrekers vallen niet graag op. Door een pand te omgeven met zogenaamd schrikverlichting zullen inbrekers geneigd zijn om snel de omgeving te verlaten. Schrikverlichting is een felle verlichting die aanspringt zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit valt op en een eventuele inbreker wordt door voorbijgangers snel gezien. Kies voor stevige slagvaste verlichting om bewuste vernieling te voorkomen

Begroeiing

Hou de begroeiing rondom je pand altijd laag. Zorg er voor dat er geen hoekje ontstaan waar iemand rustig zijn gang kan gaan om toegang tot het pand te verschaffen.

Video bewaking, alarmcentrale en alarmopvolging

Beveiligingsbedrijven bieden diensten aan waardoor de kans kleiner wordt dat er inbraak of andere vervelende dingen gebeuren. Sommige bedrijventerreinen hebben video surveillance waardoor verdachten bewegingen in de gaten worden gehouden. Moet er opgetreden worden dan kan de alarmcentrale iemand t naar de plaats sturen. Een alarmcentrale en alarmopvolging kun je uiteraard ook zonder video bewaking inschakelen.

Raamfolie

Inbrekers en ander ongenodigde gasten zien graag wat er te halen valt en wat er gaande is in een pand. Zodoende kunnen ze het risico afwegen en het meeste “buit” binnenhalen met de minste inspanning. Door ramen te voorzien van folie neem je de inkijk weg en verminder je de kans op inbraak. Je kunt door de juiste folie te gebruiken zelf wel naar buiten kijken (one-way vision). Daarnaast kan het folie bedrukt worden zodat het pand zelf een reclame zuil voor je bedrijf wordt. Er bestaat zelf inbraak werende raamfolie. Deze folie houdt het glas bijeen wanneer iemand een raam probeert in te slaan waardoor de toegang een stuk lastiger wordt.

Gecertificeerd hang en sluitwerk gebruiken

Wanneer je goedgekeurde sloten gebruikt op deuren en ramen (SKG keurmerk) kun je ongenode gasten langer buitenhouden. Let hierbij op de hoeveelheid sterren. Hoe er sterren hoe moeilijker het is om het slot te openen zonder de juiste sleutel.

Author: admin

Share This Post On