Het proces van Europees aanbesteden

Wanneer je te maken krijgt met een Europese aanbesteding, zal je merken dat dit een heel proces is en dat er verschillende richtlijnen om de hoek komen kijken. Daarom doe je er goed aan om je vooraf goed in te lezen over het proces van een Europese aanbesteding. In dit artikel gaan we je meer vertellen over Europees aanbesteden.

 

Wat is het precies?
Als er sprake is van een Europese aanbesteding, dan loopt deze aanbesteding volgens Europees vastgestelde richtlijnen. Hierbij gaat het om aanbesteding die boven een bepaald drempelbedrag liggen. Zodra dit het geval is, moet de aanbesteding volgens vastgestelde procedures verlopen.

 

Het houdt onder meer in dat de aanbesteding gepubliceerd moet worden in het Europees publicatieblad. Dat biedt de mogelijkheid aan ondernemers uit alle EU-lidstaten om zich in te schrijven.

 

Het winnen van een Europese aanbesteding

Wanneer je gaat inschrijven op een Europese aanbesteding, wil je uiteraard winnen. Maar hoe vergroot je deze winkansen nu? Het is dan aan te raden om een specialist op het gebied van Europese aanbestedingen in te schakelen. Hiermee vergroot je de kansen om een opdracht daadwerkelijk te krijgen, aanzienlijk.

 

Een specialist weet namelijk wat er nodig is om de opdracht binnen te halen en weet aan welke criteria moet worden voldaan. Dit geldt ook voor o.a. scholen en overheidsinstanties. Hierbij kan een onderscheidende inschrijving worden gemaakt waardoor de kans op winnen groter is.

 

 

 

 

 

Author: admin

Share This Post On