Geschiedenis van scheermessen

Scheermessen gebruiken we tegenwoordig vaak. Mannen en vrouwen gebruiken ze allebei voor verschillende bezigheden. Zo scheren mannen het gezicht en scheren vrouwen de benen en oksels.

Om te beginnen, wat is een scheermes? Een scheermes is zoals het al zegt een mes om mee te scheren, het is gemaakt om de huid zo glad mogelijk te scheren. Dit gebeurd doordat de mesjes zo scherp mogelijk geslepen worden.

Scheermes zijn er al sinds de bronstijd waar ze meestal een klein schijfje hadden met een klein scheerblad aan een van de kortere kanten. Na dit soort mesjes kwamen er scheermessen in de vorm van een handvat en een stalen blad dat langs de huid gehaald werd, dit gebeurde zonder scheercrème en had dus meer kans op irritatie en wondjes.

edwin-jagger-scheerkwast-EJ877SDS-min

Open scheermessen werden ook al langere tijd gebruikt om te scheren, dit kon bij de barber gebeuren of zelf thuis met scheerzeep. Als iemand geschoren werd met dit mes dan werd de scheerzeep met een scheerkwast van dassenhaar op het gezicht gesmeerd. De laag van scheerzeep wat er op het gezicht werd gesmeerd was ook niet dun, er werd een dikke laag aangelegd om te zorgen dat de klant geen wondjes in het gezicht kreeg en de huid soepel bleef.

Tegenwoordig hebben we de wegwerp mesjes die vaak een strip met gel hebben die zorgt dat de huid gedesinfecteerd wordt voor het mesje over het gezicht gaat.

Author: admin

Share This Post On