Deelnemen aan een beurs in het buitenland? Hier moet je aan denken

Is het tijd voor vernieuwing? Merk je dat je bedrijf lekker loopt, maar dat er geen echte stijging meer te zien is? Vaak wordt gezegd dat stilstand gelijk staat aan achteruitgang. Dat is misschien ook wel zo. Feit blijft dat er hard gewerkt moet worden om een bedrijf te laten groeien. Je kunt niet achterover leunen op het moment dat het wel goed gaat. Wanneer je het gevoel krijgt dat er niet veel meer uit de huidige markt te halen is, dan wordt het wellicht tijd om de grenzen te verbreden. Letterlijk. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een beurs in het buitenland. 

 

Een beursdeelname kan ongelooflijk veel opleveren. Op de eerste plaats natuurlijk naamsbekendheid, maar je hoopt er ook meer klanten door te krijgen. Als je de ambitie hebt om ook over de grens zaken te doen, dan kan een beurs in het buitenland net dat laatste zetje geven om deze droom te realiseren. Maar waar moet je op letten als je deelneemt aan een beurs in het buitenland? 

Stand (laten) bouwen 


Wist je dat er bedrijven zijn die een stand voor jou kunnen ontwerpen en bouwen? Goed voorbeeld is cialona.nl, Zij beschikken over jarenlange ervaring met standbouw. Ze weten precies op welke manieren ze bezoekers kunnen aantrekken. Dat geldt zowel voor binnen- als buitenland. 


Besef goed dat je op een grote beurs toch al snel honderden tot duizenden mensen langs jouw stand ziet lopen. Sommige mensen blijven staan of stellen vragen, maar het overgrote deel loopt toch door. De eerste indruk is goud waard. Daarom is een aantrekkelijke stand zo belangrijk. Als de stand direct toont wat jij in petto hebt en de bezoekers weet aan te grijpen, leidt dit sneller tot leads. 

 

Standbouw Duitsland of elders binnen Europa is bovendien een slimme manier om zo min mogelijk tijd in het buitenland kwijt te zijn. Het opbouwen van een stand vergt immers veel tijd. Als je dit ook nog eens zelf moet doen, betekent dit dat je hier nog meer manuren voor in moet zetten. Het is dan ook prettig als dit uit handen gegeven kan worden.  

Nóg meer plannen 


Je hebt vast wel eens een beurs in Nederland bezocht. Misschien heb je hier ook wel eens gestaan. Dan weet je heel goed hoeveel voorbereiding het vraagt om dit te realiseren. En dit terwijl je nog gewoon in Nederland bent. Als je ook nog eens naar het buitenland afreist, betekent dit dat je uiteindelijk nóg meer moet gaan plannen. Denk alleen al aan het boeken van een hotel in de omgeving of zelfs het boeken van een vlucht. Daarnaast kun je dit waarschijnlijk niet geheel alleen af, dus moet je ook medewerkers regelen die met jou mee zullen gaan. Als je daarnaast ook nog een eigen winkel of kantoor hebt, betekent dit dus ook dat hier de nodige dingen geregeld moeten worden. Er is immers tijdelijk minder personeel aanwezig. 

 

Kortom: begin tijdig met plannen! 

Author: admin

Share This Post On