de Netwerkkabel

Grote bedrijven gebruiken veel internet verbinding en hebben een goede netwerk verbinding nodig. Daar kun je voor zorgen door middel van goede netwerk switches en routers, maar ook de kabel zelf zorgt daar voor.

Grote bedrijven hebben niks aan de netwerkkabel die gebruikt wordt door particulieren. Grote bedrijven hebben veel dataverkeer en daarom is het beter als er een goede netwerkkabel wordt gebruikt. Het verschil lijkt klein, maar het is heel groot in werkelijkheid. Het kan zijn dat een bedrijf veel data verlies lijdt door het gebruik van een kabel die niet bestemd is voor zo veel data verkeer.

Bij een thuisbedrijf kan het wel zijn dat er een netwerkkabel wordt gebruikt die particulieren ook gebruiken dit kan een standaard cat 6 kabel zijn, of een mooie kleurrijke cat 6a kabel. Bij thuisbedrijven worden vaak de kleinere webshops gezien of misschien een kapper.

Particulieren die een internetabonnement hebben met een hogere snelheid dan 100mb/s gebruiken vaak ook de snellere Cat 6 kabel, dit omdat deze kabel een hogere snelheid aan kan dan de Cat 5 die normaal wordt gebruikt door de particuliere internet gebruikers.

Bij de grote bedrijven worden dankzij het vele dataverkeer een nog betere kabel gebruikt, dit is de betere Cat 7 kabel. Deze kabel kan een hogere snelheid en een hogere frequentie aan dan zijn voorgangers.

Author: admin

Share This Post On