De beste isolatie voor in jouw huis

Het nemen van isolatie is belangrijk vooral de dakisolatie binnenzijde kan veel betekenen. Het doel van isoleren is warmte vast houden. De warme lucht in het huis zal onder normale omstandigheden opstijgen en de grootste hoeveelheid zal via het dak ontsnappen. Het dak isoleren is daarom belangrijk en maakt een groot verschil op de energie rekening. Gezien energie een belangrijke kostenpost is en deze in de toekomst alleen maar groter zal worden is isoleren alleen maar belangrijker aan het worden. Beloftes van 30 procent minder warmteverlies klinken dan heel verleidelijk, bovendien valt deze investering dan ook snel terug te verdienen. Je isoleert dus allang niet meer alleen vanwege de impact van je energieverbruik op het milieu. De laatste tijd zijn er ook motieven bij gekomen voor iedereen die politieke belangen heeft door de oekraïne crisis.

Makkelijk materiaal

EPS isolatie is aan te raden. EPS voor de onwetende zijn donkere grijze platen van zacht schuimachtige materiaal waarin lucht gevangen zit. EPS is niet aan de prijs, wat het een aanlokkend materiaal maakt om de dakzijde aan de binnenkant mee te bekleden. Het is licht en makkelijk in het juiste formaat te snijden. Wel is aan te raden wanneer de platen hangen er nog een laag tussen te maken met bijvoorbeeld gipsplaten of een ander materiaal naar keuze dat een iets mooier plafond maakt. Dit is zeker fijn wanneer de bovenste etage volop in gebruik is, dan wil je niet tegen de EPS laag aan kijken.

Werking van EPS

Om iets te zeggen over de werking, je moet het zien dat de warme lucht die je binnen wilt houden, niet door het EPS heen kan vanwege de stilstaande lucht hierin. De mogelijkheid warmte uit te wisselen met de lucht buiten of het materiaal van het dak wordt op deze manier verkleind en dit zorgt ervoor dat de lucht in huis langer warm blijft en de thermostaat minder vaak het verwarmingssysteem in zal schakelen.  Des te hoger de RD waarde van Het EPS is des te beter het isoleert, hoewel RD waarde ook afhankelijk is van de dikte van het materiaal. Materiaaldikte speelt daarentegen ook zeker mee bij de isolatiecapaciteit. Vaak zie je de prijs van EPS omhoog gaan per vierkante meter naarmate de RD waarde stijgt. EPS nemen met een hoge RD waarde is dus aan te bevelen maar je moet natuurlijk nog wel de som maken of het extra geld zich ook uitbetaald op de energierekening, mocht geld besparen de belangrijkste motivatie zijn van het isoleren.

Niet meer wachten

Uitstellen van isoleren wanneer je geen dakisolatie hebt is onverstandig. Zelfs een bedrijf hiervoor inhuren kan je nog steeds winst opleveren, ook al zal daar dan meer tijd overheen gaan. Uit deze tekst is wel gebleken hoe makkelijk EPS isolatie kan worden aangebracht en dit materiaal is ook zeker aan te bevelen. er zijn echter nog veel alternatieven beschikbaar als het aankomt op isolatiemateriaal, het is zeker niet af te raden hier ook eens naar te gaan kijken mocht er binnenkort geïsoleerd gaan worden. Glaswol, steenwol en PIR isolatie zou u ook kunnen overwegen. Het is soms fijn als isolatiemateriaal ook op rol te krijgen is in plaats van de gebruikelijke platen, met glaswol is dit het geval.

Author: admin

Share This Post On