3 dingen die de meeste ondernemers vergeten te regelen

Je hebt net je eigen bedrijf gestart? Of ben je van plan om een eigen bedrijf te starten? Het is belangrijk om de dingen dan goed te regelen. Er zijn verschillende dingen die je goed moet weten als je van start gaat.

Buffer opbouwen

Het is heerlijk om de eerste omzet op je zakelijke rekening bijgeschreven te krijgen. Je hebt toch maar mooi je eigen geld verdiend. Een heerlijk gevoel als de eerste factuur door de klant betaald is. Maar er is een valkuil. Geef niet al je zuurverdiende centjes direct uit want het is van belang om een buffer op te bouwen voor momenten dat het even niet zo goed gaat. Die tijden komen, iedere ondernemer maakt dat mee.

Geld voor belasting en Btw apart zetten

Toen je nog voor een baas werkte hoefde je niet aan het betalen van omzetbelasting en Btw te denken. De baas regelde dit. Nu jij een eigen zaak hebt moet jij ook deze dingen regelen. Het is dus van belang dat je geld apart zet hiervoor. Bouw een buffer van minstens 30% op om de inkomstenbelasting te kunnen betalen. Ook voor de Btw-aangifte dien je geld apart te houden. Boven op iedere honderd euro die je verdient reken je 21% aan Btw. Dit bedrag kan behoorlijk oplopen. Je moet ieder kwartaal via de Btw-aangifte een bedrag aan de Belastingdienst betalen.

Juridisch advies

Iedere ondernemer kan te maken krijgen met een geschil. Als je bedrijf groeit moet je aan steeds meer dingen denken zoals bijvoorbeeld het maken en bijwerken van algemene voorwaarden of het opstellen van contracten. Een goede jurist kan jou helpen bij het incasseren van openstaande rekeningen maar hij kan jou ook adviseren bij de groei van jouw bedrijf. Dit zijn een paar kleine voorbeelden die je goed moet regelen. Een jurist in ondernemingsrecht aan je zijde geeft je een fijn en veilig gevoel. Je weet dan zeker dat je er niet alleen voor staat en dat alle dingen juridisch goed geregeld worden.

Author: admin

Share This Post On